Nyáron általában igyekszünk a lehető legtöbb időt a szabadban tölteni. Viszont ha a hőmérséklet meghaladja a 30 fokot, és mi eközben kint szeretnénk mozogni, akkor a játékszabályok megváltoznak. A sport az “ép testben ép lélek” mondás szerint nélkülözhetetlen, de csak akkor van kedvező hatással ránk, ha a következő szabályokat szem előtt tartjuk:

1. Ne lépj ki a házból anélkül, hogy napvédőt használtál volna.

A leégés igazán kényelmetlen érzés, amely akár abban is megakadályozhat téged, hogy folytasd az edzést, vagy élvezd a mindennapok csodálatos pillanatait.

Figyelj a bőrödre és az arcbőrödre, és a felhők se tévesszenek meg, mert az UV sugárzás azokon is áthatol.

Ne hagyd el az otthonodat a BIO argánolajat tartalmazó fényvédő emulzió használata nélkül! A 25-ös védelmi faktornak köszönhetően ez az emulzió a legmelegebb napokon is megvéd a sugárzás negatív hatásaitól.

2. Kora reggel vagy este sportolj

Ilyenkor a hőmérséklet és a páratartalom elviselhető értékek közé kerül. Ne feledd, hogy a testmozgás során a testhőmérsékletünk sokkal magasabb, mint a kinti.

3. Válassz árnyékos helyet és útvonalat

A természetben olyan helyeket válassz a mozgáshoz, ahol a környező fák nemcsak csökkentik az UV-sugárzást, hanem a levegő is sokkal tisztább. Sportolás közben felgyorsul a légzésed és a vérkeringésed, ezért a szervezetednek több oxigénre van szüksége.

4. Mindig legyen nálad egy üveg víz, és az edzés alatt is hidratáld magadat

Fizikai megterhelés során fokozottabban izzadunk, hiszen a testünk így tartja stabilan a testhőmérsékletünket. Az így távozó folyadék folyamatos pótlásával megakadályozod a kiszáradást.

Tegyél a vízbe néhány cseppet a Super Water-ből, az ásványianyag- és nyomelemkomplex termékünkből, és egészítsd ki a napi bór-, magnézium- és kénszükségletedet.

5. Kerüld a feszes ruházatot és a sötét színt

A világos színek visszaverik a fényt és a meleget, a könnyű ruházat pedig lehetővé teszi a verejték párolgását. Remek, speciális anyagokból készülő ruhák, amelyeket speciálisan úgy terveztek, hogy hűvösen tartsák a bőrt és közben “lélegezni” is hagyják.

6. Legyen kiegyensúlyozott az étrended

Még akkor is, ha az a célod, hogy leadj néhány kilót, a testedet nem kell éheztetned. Sőt, ha a szervezeted nem kapja meg a napi vitamin- és ásványianyag-szükségletét, akkor képtelen lesz adaptálódni az aktív életmódodhoz.

A Meal Balance® cappuccinós és kakaóbabos vegán fehérjeszeletek tökéletes harapnivalók edzés után.

8 gramm növényi fehérjét (borsó, rizs és szója) tartalmaznak, miközben magas a rost, a B12 és az L-karnitin-tartalmuk is, és a fáradtság- és éhségérzetet is csökkentik.

7. A napi energiaszinted fokozása érdekében iktass be plusz fehérjét az étrendedbe

A fehérje alapú vegán Meal Balance smoothie, a BIO kenderfehérje EGYEDI, 100%-osan természetes kombinációja, amely olyan összetevőket tartalmaz, amelyek támogatják az izmok tonizálását és fejlődését.

Az anyagcsere optimális működését is támogathatja, fenntarthatja a szív egészségét, és kakaótartalmának köszönhetően a memóriát is javíthatja. Ráadásul biztosítja a szervezet számára szükséges tápanyagok bevitelét és a vércukorszintet is szabályozza.

A könnyen emészthető kender Omega 3 és 6, valamint más esszenciális aminosavak fontos forrása.

8. Ne hajtsd túl magadat!

Igaz ugyan, hogy a fizikai erőnlét növelése bizonyos határok túllépésével jár, de közben nagyon fontos figyelni a tested reakcióit, és óvatosan adagolni a fizikai megterhelést.

Amennyiben elkezdesz émelyegni, szédülni, nehezen veszed a levegőt, vagy ha kellemetlenül sípol a füled, akkor tarts egy kis szünetet vagy állj meg. Holnap is van nap!

Ha ezekre a dolgokra figyelsz, akkor a mozgás évszaktól függetlenül a jó közérzet és az önbizalom katalizátorává válik az életedben.

A cikket írta:
Cepreaga Anca – MarketinSzakértő

Forrás: https://blog.life-care.com/hu