A nők testi és lelki egészsége számos tényezőtől függ. Azt már tudod, hogy a szervezetednek vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége ahhoz, hogy egészséges és erős maradjon. Az egészséges táplálkozás az esszenciális tápanyagok legjobb forrása: gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék és egészséges zsírok;

Ennek ellenére nehéz belőni, hogy biztosan elegendő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot fogyasztasz vagy sem. A képlet még bonyolultabbá válik, ha például az étrendedet olyan természetes termékkel szeretnéd kiegészíteni, amely segít a menstruáció előtti görcsök, az álmatlanság vagy akár a pattanások elleni küzdelemben.

Mutatunk néhány vitamint és ásványi anyagot, amelyek nem hiányozhatnak a nők mindennapi étrendjéből. A mennyiség életkortól, vitaminhiánytól, vérszegénységtől, időszaktól (terhesség, szoptatás, menopauza stb.) vagy étrendtől (vegán, vegetáriánus stb.) függően változhat:

• kalcium és magnézium

 • Omega 3

• Vas

• B-vitaminok, különösen a B9-vitamin

• Q10 koenzim

A nők egészsége és tápanyagbevitele

1. Kalcium és magnézium

A magnézium nélkülözhetetlen számos, a szervezetben zajló folyamat közben. A hiánya – ami meglehetősen gyakori – görcsökhöz, szorongáshoz, székrekedéshez, izomfájdalmakhoz, alvási nehézségekhez és egyéb kellemetlen tünetekhez vezethet.

A kalcium nélkülözhetetlen ásványi anyag a hormonális egyensúlyhoz és az endokrin rendszer normális működéséhez. Ezenkívül fenntartja a körmök, a haj és a bőr egészséges megjelenését.

Coral Calcium + Mg Komplex vitaminok és ásványi anyagok komplexe, amely hozzájárul a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez, az idegrendszer normális működéséhez, valamint az optimális energia-anyagcseréhez.

A készítményben lévő kalcium megőrzi a csontok és fogak erősségét. 40 éves kor felett ideális segítség.

2. Omega – 3

Tudtad, hogy megfelelő mennyiségű Omega-3 napi bevitele szabályozza a faggyútermelést és megakadályozhatja a pattanások kialakulását? Emellett ez az egészséges zsír jó hatással van a szív egészségére, szabályozza az anyagcserét, valamint javítja a látást, csökkenti a gyulladásokat.

Az Omega 3 BIO halolajjal, Life Care® csökkenti a szív- és érrendszeri problémák előfordulását, elősegítve a keringési rendszer működőképességének fenntartását. Javítja a memóriát és a mentális egészségünket is óvja.

3. Vas

A vas csökkenti a fáradtságot, megakadályozhatja a szédülést, és segít megőrizni az energikusságunkat valamint a koncentráló képességünket. A legtöbb esetben a vas hiánya okozza a szervezet vérszegénységét.

Különösen a menstruáció alatt (leginkább akkor, ha sok vért veszítesz a menstruáció során) a nőknek ki kell egészíteniük a vasbevitelüket a vérszegénység megelőzése céljából.

A Life Impulse® FerVit BIO acerolával (C-vitamin forrás) biztosítja az oxigén szállítását a vérben, és megakadályozhatja a fáradtságot és a vérszegénységet. Serdülők, idősek, várandósok vagy szoptatós anyák is alkalmazhatják.

4. B-vitaminok

A biotin, a folsav, a B6- és a B12-vitamin a legfontosabb B-vitaminok közé tartoznak. Ezek azok, amelyből minden nőnek elegendő mennyiséget kellene fogyasztania. Segít fenntartani a körmök, a haj és a bőr egészségét, szabályozzaa hormonszintet, az izomtónust és energiával is feltölt.

A B-komplex vitaminok hiánya fáradtsághoz, hajhulláshoz, vérszegénységhez, görcsökhöz, ekcémához, depresszióhoz és még sok minden máshoz vezethet.

A Life Impulse® B Magnificent, B-vitamin komplex fontos szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában. Kiváltképp idősek vagy nem megfelelő életmódot folytatók esetén hatékony.  Emellett fokozza a koncentrációt, támogatja az immunrendszert, és csökkenti a stresszt és a fáradtságot.

5. Q-10 koenzim

A Q10 koenzim a vitaminokhoz nagyon hasonló hatóanyag, amely a szervezetünk összes sejtjében megtalálható. Azokban az energiatermeléshez kapcsolódó folyamatokban vesz részt, amely a szervek egészségének fenntartásához és a szervezet fejlődéséhez szükséges.

Szakértők szerint a modern életmód befolyásolhatja a Q10 koenzim szintjét a szervezetben, ezért annak bevitelét gyakran ki kell egészíteni.

A Life Impulse® Q10 Antioxidáns jó antioxidáns, amely harcol a szabadgyökök ellen, fiatalon tartja a sejtjeinket, és megakadályozza az idő előtti öregedést.

A nők egészségének további nélkülözhetetlen tápanyagai: cink, D-vitamin, C-vitamin, probiotikumok, rostok, melatonin.

A nők egészsége nagyon fontos! Te ki szoktad egészíteni az étrendedet? Ha igen, akkor mond el nekünk, hogy milyen vitaminokkal és ásványi anyagokkal!

A cikket írta:
Anca Cepreaga – Junior Marketing 

Forrás: life-care.hu